بهمن ۱۲۱۴۰۰
 
«روانشناسی زرد» و بلایی که سر مخاطب می‌آورد…
صفحات مجازی و ویدیوهای خوشرنگ و لعابی که درچندسال اخیر می‌خواهد در شما مثبت‌اندیشی ایجاد کند و به سمت یک آینده زیبا سوق دهد این روزها همه جا را قبضه کرده‌اند. اما روانشناسان و متخصصان این قبیل حرفها را در دسته «روانشناسی زرد» جای می‌دهند که باید نسبت به آن هشدار داد.
 
«تو می‌توانی»‌های افراطی «مثبت‌اندیشی‌»‌های زیادی و سرکوب احساس‌های منفی از جمله حرفهایی‌ست که به طور مرتب در صفحات مجازی می‌شنویم و می‌خوانیم. آدم‌های خوب و خوشحالی که به اسم مشاوره و روانشناسی بلندپروازی را توی مغزمان می‌کنند و تلاش می‌کنند دائما به محالات فکر کنیم چون معتقدند هرچیزی که به آن فکر می‌کنیم حتما آن را به دست می‌آوریم و به جای حل مساله به همان رویای زیبا در ذهن‌مان مشغول باشیم. نوشته‌های سلام و صبح‌بخیری که به خیال خودشان می‌خواهند به ما انرژی مثبت بدهند اما بیشتر یک مخدر سرخوش‌کننده هستند که ما را از مسیر اصلی منحرف می‌کنند. به همین بهانه سراغ دکتر نگار اکبری زرگر روانشناس بالینی رفتیم تا درباره این نوع روانشناسی‌نمایی که برخی آن را با نام «روانشناسی زرد» معرفی می‌کنند بیشتر حرف بزنیم.
روانشناسی زرد چیست؟ روانشناسان زرد چه کسانی‌هستند؟
برای آنکه در مورد روانشناسی زرد صحبت کنیم  اول باید تعریفی از این حیطه داشته باشیم، افراد سوءاستفاده گری که از مشکلات مردم با فن بیان فریبنده و زیبا و انجام فعالیتهای به ظاهر جذاب سوء استفاده می‌کنند و فقط و فقط به منافع خود می اندیشند. افراد متقلبی که هدفشان سوءاستفاده از قشر جوان، نوجوان، ناآگاه و آسیب دیده است، به طوری که می توان گفت آنها از هر راهی برای رسیدن به منافع مالی و نیات شوم خود استفاده می‌کنند.
این افراد اصولا تحصیلات تخصصی روانشناسی ندارند و با ارائه مطالبی که هیچ پایه علمی ندارد تنها با ترفند و شگردهای خاص خود قصدکلاهبرداری‌های شیک را دارند و ما گاهی چقدر زیبا کلاه آنان را با سادگی هر چه تمام پر از پول می‌کنیم! درحال حاضر جولانگاه روانشناسی زرد فضاهای مجازی و قربانی آن، فالوورها و دنبال کننده های آنان هستند.
با وجود محتواهای بسیاری زیادی که تولیدی همین روانشناسان زرد است و در فضای مجازی بسیار آنها را مشاهده می‌کنیم. می‌توان گفت چه تعداد روانشناس‌نما وجود دارد؟
به گفته رئیس سازمان نظام روانشناسی، آمار دقیقی از تعداد روان شناس نماها در کشور وجود ندارد، اما براساس دنبال کننده‌های این افراد در صفحات مجازی می‌توان گفت آمار این افراد حتی از روان شناسان واقعی و دارای تائید صلاحیت سازمان بالاتر است! به طوریکه نزدیک به بیش از ۵ هزار روان شناس‌نما یا افرادی که در فضای مجازی خود را با عنوان روان شناس معرفی کرده‌اند وجود دارد اما  اما هیچ گونه مجوزی از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور نداشته اند محرز شده است.
و این یعنی فاجعه در امور سلامت روان یک کشور.
چند نمونه از شعارهای روانشناسان زرد و در مقابلش علم تخصصی روانشناسی را برایتان بازگو می‌کنم تا درک بهتری از مقایسه این جملات داشته باشیم:تفاوت روانشناسی واقعی با روانشناسی زرد چیست؟ چه خط‌کشی می‌توان دست مخاطب داد که این دو را از هم تشخیص بدهد؟
 روانشناسی زرد می‌گوید: تو به هر چیزی که اراده کنی میرسی ولی علم روانشناسی میگوید نرسیدن و نشدن قسمتی از زندگیه و باید اون رو پذیرفت چون رنج قراره تو رو به بینش برسونه نه اینکه در ظلمات غرقت کنه….
 روانشناسی زرد می‌گوید: دایم تلاش کن تا بهترین و بالاترین بشی ولی علم روانشناسی میگوید: هیچ انسانی از دیگری بالاتر نیست چون انسانیت هست که ارزشمنده و هدف از تلاش به معنای پیدا کردن راهی برای رشد و تعالیه….
بخواهم خلاصه کنم باید بگویم روانشناسی زرد تو را به سمت هیجانی شدن و زندگی آرمانی داشتن سوق میدهد ولی علم روانشناسی به تو آموزش میدهد که چطور بر اساس منطقی درست و پخته تعیین اهداف کنی، در ناکامی و شکست ها به پذیرش برسی و خودت را باور کنی و با همان چیزی که در توان داری تلاش کنی. 
فکر می‌کنید چرا مردم اینقدر به این گزاره‌های زرد تمایل دارند؟ مگر آنها چه خلاءی را پر می‌کنند؟
بعضی اوقات آنقدر گرسنه هستیم که تاب و توان حتی ایستادن نداریم تا به مکانی می‌رسیم که اغذیه و تنقلات باشد فقط میخواهیم هر چه سریعتر خودمان را سیر کنیم شده با فست فود یا هله هوله یا حتی چند شیرینی و زمانی که سیری کاذب پیدا کردیم دیگر سالم ترین و خوشمزه ترین غذا را هم برایمان بیاورند میلی نداریم و امتناع می‌کنیم.
این مثال دقیقا  تفاوت روانشناسی تخصصی با روانشناسی زرد را نشان می‌دهد. به همان اندازه که گرایش عموم مردم به موضوعات روانشناسی بیشتر شده، بازار روانشناسی زرد هم در فضای مجازی داغ شده و وضعیت نگران‌کننده‌ای به‌وجود آورده است. هر روز روانشناس نماهایی که در فضای مجازی بخصوص اینستاگرام برای مردم مدینه فاضله ای می‌سازند و طوری با بازی کلمات ذهن عوام را شستشو می‌دهند که گویی من یک ابر انسان شکست ناپذیرم در حال افزایش است.
آن‌ها دائم در ذهن مردم می‌کنند که من همیشه باید شاد باشم. بگو ثروتمندی تا ثروتمند شوی. افراد نا آگاه زیادی هم سراغ این شعبده بازان اذهان عمومی می‌روند تا پاسخ سؤالاتشان را دریافت کنند و ای واقعا نگران کننده‌است.
از طرف دیگر روانشناسان متخصص که با ‌صلاحیتی دارند در این آشفته بازار سکوت می‌کنند و در فضاهای مجازی شرکت نمی کنند هم بی تقصیر نیستند. چرا که با دوری از این فضا، زمینه را برای ورود این دلالان باز می‌کنند. دلال هایی با اسامی مشهور و بنام که فقط به علت سخنرانی های انگیزشی و نصیحت گونه معروف شده اند ولی نه تخصصی دارند و نه صلاحیت این کار.
روانشناسی زرد چه آسیبی به روان مردم و صنف روانشناسی می‌زند؟
چیزی که روانشناسان زرد به ما القاء می‌کنند وعده و نسخه های کلی دادن به افراد و فروش رویاگونه موفقیت، خوشبینی پوچ و بی اساس، بدون وجود تلاش، کوشش و باور داشتن به قانون جذب و قدرت کائنات است. این معضل به صورت مشاوران انگیزشی حتی در مشاوره های کنکور، کوچینگ های پولی، دوره‌های چگونه پولدار شویم چند‌سالی است که در کشور ما رواج پیدا کرده‌‌است و با کمال تاسف بسیار هم متقاضی و خریدار دارد.یکی دیگر از کارهایی که توسط این روانشناسان زرد در فضاهای مجازی به وفور میبینیم رواندرمانی اینستاگرامی و جذب فالوورهای میلیونی است. آنها طوری به شما پر و بال میدهند که همان لحظه انگار روح از بدنت جدا شده و هیچ چیزی مانع رسیدن به هدف  و نوک قله رسیدن شما نیست. فکر میکنی اضطراب و افسردگی و وسواس و هر مشکلی که داری تماما درمان می‌شود. ولی امان از وقتی که با واقعیت ماجرا مواجهه می‌شوید. چون آن زمان که به خودتان می آیید یکباره می‌بینید که چقدر موانع در زندگی واقعی زیاد است و به جای دل دادن به این کلمات زیبا و رویایی باید از حل مساله استفاده کنید. باید با تلخکامی و رنج ها روبرو شوید و ناگهان به خودتان می آیید که از نوک قله رویا و خیالپردازی صرف، به پایین پرتاب می‌شوید.اینجا دقیقا جایی‌ست که به جای اینکه فکر کنید خوراک اشتباهی را مصرف کرده‌اید شروع به توبیخ و بدگویی به روانشناسان می‌کنید. در صورتیکه شما به روانشناس واقعی مراجعه‌نکرده بودید بلکه سراغ یک‌روانشناس‌نما رفته بودید که چند حرف زرد به خوردتان داده بود.
متاسفانه در ذهن عموم مردم روانشناسی همین چیزی است که در فضای مجازی و بازار مکاره مد شده و اگر به آن مدینه فاضله نرسند روانشناس و روانشناس نماها را با یک چوب می رانند و در آینده به خیل افراد زخم خورده ای می پیوندند که درباره روانشناسان ناجوانمردانه سخن می گویند که بسیار از این دست جملات تمسخر آمیز شنیده ایم و مراجعه به روانشناس را کار بیهوده میدانند..نقل از سایت میگناروانشناسی زرد..روانشناس زرد…مشخصات روانشناسی زرد..مشاوره در زمینه هیپنوتیزم..بهترین متخصص روانشناسی .متخصص رواندرمانی در تهران-روانکاو خوب در تهران.روانشنس بالینی در تهران.بهترین متخصص هیپنوتیزم.مشاوره در زمینه هیپنوتیزم..بهترین متخصص روانشناسی .متخصص رواندرمانی در تهران-روانکاو خوب در تهران.روانشنس بالینی در تهران.بهترین متخصص هیپنوتیزم.مشاوره در زمینه هیپنوتیزم..بهترین متخصص روانشناسی .متخصص رواندرمانی در تهران-روانکاو خوب در تهران.روانشنس بالینی در تهران.بهترین متخصص هیپنوتیزم.مشاوره در زمینه هیپنوتیزم..بهترین متخصص روانشناسی .متخصص رواندرمانی در تهران-روانکاو خوب در تهران.روانشنس بالینی در تهران.بهترین متخصص هیپنوتیزم.روانشناسی زرد.روانشناسی زرد چیست

متاسفم! ارسال دیدگاه بسته شده است.